فرآیند اقناع و فرهنگ سازی
در مباحث گذشته سعی کردیم تا به بیان ضرورت اجرای صالحین و طرح مباحث انگیزشی لازم در این خصوص بپردازیم تا براین اساس فعالان فرهنگی تربیتی مساجد، تا حدودی اعتقاد و باورمندی لازم را برای حضور در این عرصه پیدا نمایند و خودشان به شکل خودجوش و خودخاسته داعیه دار این جهاد ارزشمند فرهنگی در سطح کشور شوند.
در این قسمت نیز، ضمن تأکید بر اهمیت انجام فرآیند اقناع و فرهنگسازی صالحین بناست که ابتدا به طرح برخی تجربیات موفق و نیز بیان برخی راهکارهای عملیاتی و مصداقی اجرای “شجرهی طیبه صالحین” در کشور بپردازیم و پس از آن فرایند اجرای سیر مراحل تربیت در جریان صالحین، شامل مراحل جذب، تثبیت و رشد را مورد بحث و بررسی کارشناسانه قرار دهیم.
البته، قبل از ورود به مباحث این قسمت، لازم به یادآوری است که برای تحقق فرآیند اقناع و فرهنگسازی در جریان صالحین که در واقع همان جریان احیاء و فعالسازی مساجد شیعه در آخر الزمان میباشد، مروجان و مبلغان این اندیشه قبل از همه باید به انجام پنج رسالت خطیر و اثرگذار در این خصوص
بپردازند که رسالتها عبارتند از:
* اول: تبیین دقیق صالحین و معرفی کلیات و ابعاد آن به مخاطبان (شناخت دقیق مفاهیم و ارائه تعاریف اصلی)
* دوم: اثبات ضرورت اجرای شجره طیبه صالحین و بیان ادله کافی پیرامون ضرورت انجام و اولویت اجرای آن
* سوم: طرح مباحث انگیزشی لازم و ایجاد اعتقاد و باورمندی قلبی در مخاطب پیرامون این موضوع مهم
* چهارم: برگزاری دورههای آموزشی توجیهی و تلاش برای ارتقاء توان تربیتی افراد با هدف تحقق هرچه بهتر شجره طیبه صالحین
* پنجم: آسیب شناسی، کنترل، نظارت و ارزشیابی اجرای فرآیند صالحین در سطوح مختلف و در تمامی زمانها و مکانها
به دیگر سخن آنکه، مروجان و مبلغان اندیشه صالحین، باید ابتدا بتوانند جریان صالحین و ابعاد و زوایای آن را بخوبی معرفی کنند، ضرورت و اولویت انجام آن را اثبات نموده و سپس با طرح مباحث انگیزشی لازم، افراد را به حضور در این عرصه ترغیب و تشویق نمایند.
براین اساس در شرایط فعلی، تکثیر و ترغیب مجاهدان و مبارزان عرصه جهاد فرهنگی و نیز تربیت و توجیه افراد هم فکر، همدل و باورمند نسبت به مبانی و اصول تربیتی صالحین، ضرورتی است انکار ناپذیر، ضرورتی که انجام آن تنها از عهده افرادی توانمند، با انگیزه و دلسوز و با تجربه برمی آید، کسانی که صالحین را بخوبی میشناسند به اهداف آن ایمان دارند و ضرورت اجرای آن را تمام وجود لمس کردهاند.
البته در این رابطه، نکته مهم دیگر حائز اهمیت آن است که همواره توجه داشته باشیم که برای تبدیل جریان فرهنگی صالحین، به جریان فرهنگی غالب در کشور، نمیتواند فقط به نظریه پردازی صرف و نیز بیان دیدگاهها و نظرات مختلف تربیتی بسنده کرد بلکه اکنون، مروجان و مبلغان اندیشه صالحین، حتماً باید تلاش کنند تا ابتدا کارشناسان خبره مسائل تربیتی و فرهنگی را در منطقه انجام مأموریت خود شناسایی نموده و پس از آن دورههای آموزشی ویژه اجرای این فرآیند با موضوع جذب، تثبیت و رشد را، در سطوح مختلف برگذار نمایند تا به این ترتیب، افراد آشنا و معتقد به این جریان در آن شهر و دیار و روستا و محله بتدریج تکثیر و تقویت شوند.
همچنین برای موفیت در انجام این حرکت سایر مؤلفههایی همچون دارا بودن تجربه عملی اعضای گروه ترویج و تبلیغ صالحین، تسلط ایشان برفرآیند اجرا و نیز شناخت آسیبهای کار فرهنگی با رویکرد تربیت، از دیگر مولفههای لازم و ضروری است که متولیان جریان صالحین در کشور، باید حتماً به آن مجهز باشند. به هر حال، در این مجال و با هدف هر چه بیشتر کاربردی شدن مباحث مطرح شده در کتاب، به بیان پارهای از تجربیات موفق در این رابطه، با هدف الگوگیری مساجد و پایگاهها و نیز انجام موفق جریان صالحین در کشور میپردازیم.
نظرات شما عزیزان:
نماز و روزه هاتون مقبول درگاه حق
ما را هم دعا کنید
وبلاگتون حرف نداره
انشالله که همیشه پیشرفت چشم گیری در زندگیتان داشته باشید؛
خوشحال می شوم که با شما تبادل لینک و لوگو داشته باشم
اگه موافق هستید حتما ما را مطلع سازید
و لطفا ما را با نام:
۩ دنيـــاے نيــــاز بـه نمــــــــاز ۩
و حتما امر بفرمایید که با چه نامی لینکتون کنم!
و این هم کد لوگوی ما:
و کد لوگویتان را برای ما ارسال کنید
منتظرم...
یاعلی
التماس دعا
![](http://loxblog.com/images/smilies/smile%20(5).gif)
![](/weblog/file/img/m.jpg)
مسئول شجره طیبه صاحین جامعه پزشکی سیستان و بلوچستان
www.salehen-basijmed.blogfa.com
برچسبها: شجره صالحین, گروه صالحین, درباره صالحین, مربیان گروه صالحین, گروه صالحین شوشتر, شجره طیبه ی صالحین شوشتر, پایگاه امام علی شهرستان شوشتر,